dissabte, 4 de maig del 2013

Puig Gavarres (537 m) i Puig d'Arques (535 m)

Localització

El Puig Gavarres (537 m) i el Puig d'Arques (535 m) se situen al Massís de les Gavarres, entre les poblacions de Cruïlles, Romanyà de la Selva i Sant Sadurní de l'Heura al Baix Empordà (Girona). 

http://es.wikipedia.org/wiki/Pirineos

Punt de sortida

Des de la Bisbal d'Empordà cal agafar la carretera GI-664 fins a Sant Miquel de Cruïlles, creuar el nucli de població i seguir una pista a mà esquerra fins al Pla de Salelles, on deixem el cotxe.
 

Mapa del recorregut

Ambdós cims s'hi pot accedir per diversos llocs, nosaltres juntament amb uns amics ho vam fer des de Sant Miquel de Cruïlles. 



Resum

 
Comencem a caminar per una zona de camps des d'on veiem el Puig d'Arques, inconfusible amb el radar meteorològic al cim i el Puig Gavarres a la seva dreta.


Creuem el riu Daró i prenem la pista forestal de la dreta. A l'alçada del veïnat de Valloquera trobem un encreuament i girem a l'esquerra. Travessem una zona de camps i al endinsar-nos per la zona boscosa prenem el sender de la dreta. A poc metres trenquem a l'esquerra tot voltant el Puig Querol. Seguim caminant i creuem la riera de Mas Mates i una mica més endavant trobem el desvio per anar al Molí de la Costa. Continuem pel camí que va seguint la riera de Mas Mates que creuem diverses vegades.


Arribem al Mas Matos i seguim per la pista forestal fins arribar al cim del Puig d'Arques. Des del seu cim tenim una molt bona panoràmica de tot l'Empordà. Aprofitant que som allà visitem el dolmen, un dels més importants de les Gavarres.

Puig d'Arques

Seguim caminant i en 5 minuts arribem al Puig Gavarres, sostre comarcal del Baix Empordà.

Cim del Puig Gavarres

Seguim el camí de Can Sitges fins arribar a la Plaça del Regidor. Allà girem a la dreta i continuem fins a un altre trencant on girarem una altra vegada a la dreta fins al camí de Cassà de la Selva. Baixem i en pocs minuts arribem als Metges, a Sant Cebrià de Lledó.

Els Metges
Després d'un merescut descans, reprenem el nostre camí.


Al cap d'una estona ens trobem amb una alzina surera de grans diemensions.
 
 

Seguim baixant i abans d'arribar a Cruïlles fem una visita al Molí d'en Frigola, molt a prop del nostre punt de sortida.


Descarregar ruta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada