dissabte, 27 d’octubre del 2012

Baumes Corcades


Ens hem apuntat a un curs organitzat per la FEEC en el Centre Excursionista de Badalona. Desprès d'unes hores de teoria on ens han explicat conceptes bàsics de seguretat, material i maniobres de progressió, ha arribat el moment de posar-ho en pràctica.

Ens informem sobre la via que anem a fer...

Quedem amb el companys i monitors del curs en el Museu de Badalona a les 7:00 h i ens dirigim a Centelles. Un cop aparcats els vehicles i equipats amb el material necessari ens dirigim a l'inici de la via per un corriol ben indicat.

Punt de sortida


Ver Punt de sortida. Baumes Corcades en un mapa más grande

Es tracta d'una via ferrada equipada en el 2003 pel Centre Excursionista Centelles dividida en quatre trams i amb variants al llarg del camí en punts complicats com el pont nepalí  o el tram de l'Esperó.

La via ferrada està senyalitzada amb marques vermelles i el camí en marques grogues. En tot moment podem escollir com volem realitzar cadascun dels trams.
En la pàgina del Centre Excursionista Centelles hi ha recollides dades i activitats que es realitzen. Es tracta d'una via força concorreguda i més si és dissabte i fa bon temps.

Desprès de mirar un grup com comencen el primer tram rebem les últimes indicacions dels nostres monitors. Ens disposem a fer la nostra primera via ferrada, amb la por i el recel de si serem capaços de fer-ho, ens enganxem en els primer esglaons i comencem el primer tram....Ens han advertit que els primer passos normalment son un xic més difícils però a mesura que anem avançant la dificultat baixa.

El primer tram puja tres parets verticals fins arribar a uns 60 metres des d'on es gaudeix d'unes fantàstiques vistes del poble de Centelles i el Montseny.

Contents per la novetat i atents anem pujant i planejant en alguns trams horitzontals no molt exposats.


  

  

El segon tram comença pujant per un corriol tancat per un pastor elèctric. En el punt d'inici ens trobem la bifurcació del camí que porta cap al pont nepalí. Nosaltres decidim seguir avançant per una variant horitzontal que passa just per sota del pont i des d'on podem apreciar la dificultat de travessar-lo.

  


Aquesta variant es completament horitzontal fins a arribar a una bifurcació. Si pugem els esglaons acabarem el segon tram i anirem a sortir al camí, en canvi si baixem anem a buscar el pas de l'Esperó o bé una variant més assequible.

Des de la variant  podem observar com altres grups realitzen el pas de l'Èsperó.

  

La sortida d'aquest tram ens porta a uns prats, que travessant-los sortim a una carretera asfaltada que creuem. Aquí ens trobem davant de l'últim tram de la via i el més físic. El tram comença amb un desplomat que et porta a un dels passos anomenat l'Escala. Un cop superada ens enfrontem al segon desplomat.

En aquest tram vam rebre l'ajuda d'una corda muntada pels monitors que va donar una empenteta cap amunt....gràcies Rapunzel!!!
Passat aquest desplom pugem uns esglaons més i arribem a l'avant-cim, lloc que tothom pensa que s'acaba però encara queda un petit tram més. Serpentejant per un corriol que trobem a l'esquerra de la sortida, ens porta a una petita paret amb un petit desplomat. La sortida és directament a bandera!!
Nos hemos apuntado a un curso organizado por la FEEC en el Centro Excursionista de Badalona. Después de unas horas de teoria donde nos han explicado conceptos básicos de seguridad, material y maniobras de progesión, ha llegado el momento de ponerlo en práctica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada