diumenge, 17 de març del 2013

Gorges de Salenys


La via ferrada de Gorges de Salenys se situa a Romanyà de la Selva, nucli de població de Santa Cristina d'Aro al Baix Empordà. Aquesta via va ser equipada al 2002 per Albert Gironés i es troba en molt bon estat, és ideal per a la iniciació a aquesta activitat.


Resum


Ens apuntem a la sortida del Club Els Perduts de Begur. Quedem amb ells a les 9 del matí al pàrquing del restaurant Les Panolles i d'allà en dirigim tots plegats cap a les Gorges de Salenys. Deixem els cotxes en una esplanada propera a la riera de Salenys i d'allà prenem un camí que la va remuntant. En 20 minuts arriben a l'inici de la via ferrada. Comencem a avançar pel Pou de les Gorges.

  

A continuació trobem un passadís, una zona molt encaixonada, on hi ha la possibilitat de fer un ràpel de 3 metres.

  
  
Al passar aquest pas trobem la tirolina (nosaltres no la vam fer ja que estava desmuntada). Seguim avançant i anem trobant els diferents ponts tibetans.

  

Arribem gairebé al tram final de la ferrada. En aquest punt, un cartell ens indica la possibilitat de fer el ràpel de 15 metres. Per a fer-lo cal pujar per les escales col·locades a la banda esquerra de la riera.

  

Al acabar el ràpel creuem la riera i passem a la banda dreta. Avancem una mica per la paret i tornem a trobar un altre pont que ens retorna a la banda esquerra de la riera. Seguim pujant fins arribar al pont del Salt del Llop, final de la via ferrada.

  

Una vegada creuat el pont prenem un sender que surt a mà esquerra i que s'endinsa pel bosc. Seguint aquest sender i ja molt aprop del nostre punt de sortida trobem la Font de Panedes, on brolla aigua picant i ferruginosa.




1 comentari:

  1. Rapel? Jo també vull!!! Anna, estàs molt divertida en aquesta foto! Crec que he fet un bon descobriment, això de les ferrades enganxa!! jiijiji

    ResponElimina