dissabte, 8 de desembre del 2007

Pic del Canigó (2.784 m)

Localització

El Pic de Canigó (2.784 m) és el punt més alt del Massís del Canigó. Aquest es situa al Roselló, entre les comarques de Conflent, Roselló i Vallespir dins del Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalans

http://es.wikipedia.org/wiki/Pirineos

Punt de sortida

Al arribar a Prades agafem la carretera D-24 fins a Villerach, travessem el nucli urbà i continuem per una pista forestal fins a Cortalets. Nosaltres deixem el cotxe una mica més avall ja que a la pista hi ha força gel.


Ver Canigó en un mapa más grande

Mapa del recorregut

Pugem al cim del Canigó per la ruta clàssica que té l'inici a Cortalets.

Canigó 1/25.000. Editorial Alpina

 Resum

 

Del refugi Xalet de Cortalets al Pic de Canigó



08/12/2007


Pujem la tarda del dia abans i fem nit a la refugi lliure del Cortalet.

Refugi lliure de Cortalets

L'endemà sortim d'hora per poder ser al cim aviat ja que el temps no acompanya gaire. Passem per davant del glaçat estanyol del Pla de Cortalets tot seguint un senyals vermells del GR-10.

Estanyol Pla de Cortalets
En mitja hora arribem a l'encreuament on es troba la Font de la Perdiu. Abandonem el GR-10 i continuem pel camí que va cap a l'esquerra i pren direcció sud-est fins arribar als peus del Pic Jofre (2.362 m). Seguim pujant fins arribar al Roc dels Isards des d'on tenim unes vistes espectaculars de la Vall de Conques.



El camí continua per un terreny cada cop més rocós tot passant per una bretxa oberta a la roca anomenada La Portella. Passat aquest punt segueix pujant en ziga-zaga fins arribar al cim.



Arribem al cim i ens hi estem poca estona; fa molt de vent i molta fred.
 
 

Això sí, al cim de la Pica del Canigó les vistes són espectaculars.

Descarregar ruta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada